Retteg az MKP attól, hogy kimondja, kire szavazzanak a párt szimpatizánsai

2019. március 5. - 18:58 | Belföld

Menyhárt József pártja levonta a politikai fejlemények tanulságait a közelgő elnökválasztás kapcsán, és előrukkolt egy "alig félreérthető" közleménnyel. A "mi mindent elmondunk, és találd ki, kire gondoltunk" nyilatkozattal. 

Retteg az MKP attól, hogy kimondja, kire szavazzanak a párt szimpatizánsai
Fotó: Cséfalvay András

A parlamenten kívüli párt a következő gondolatokkal segíti meg a szimpatizánsait:

"A Magyar Közösség Pártja - figyelembe véve a köztársaságielnök-választás kapcsán az utóbbi napokban kialakult folyamatos változásokat - arra biztatja a választópolgárokat, hogy

olyan jelöltet támogassanak szavazatukkal, aki nem a jelenlegi kormánypártokat, illetve a szélsőséges nézeteket képviseli.

Nézetünk szerint az országnak olyan köztársasági elnöke kell legyen, aki a demokratikus és tisztességes alapelvek mellett a nemzeti közösségek érdekeit a többségi nemzet érdekeivel egyenértékűnek tartja."

Vajon kire gondoltak az MKP-s illetékesek? Zuzana Čaputovára? Eduard Chmelárra? Milan Krajniakra? František Mikloškóra? Netán Juraj Zábojníkra? Vagy éppen Ivan Zuzulára? Van még tíz teljes napjuk a közösség pártjának, hogy szűkítse a kört. Mindenesetre, az MKP odatette magát, és reagált a kialakult helyzetre.

(para)