Riadó egy Bécsből Londonba tartó gépen! Még vadászgépeket is bevetettek a terrorizmus elleni harcra hivatkozva

2020. augusztus 31. - 10:07 | Külföld

Két férfi tartóztattak le vasárnap a brit főváros egyik repterén, amikor az Bécsből megérkezett a londoni Stansted légikikötőbe. A brit hatóságok a terrotizmusról szóló törvényre hivatkoznak.

Riadó egy Bécsből Londonba tartó gépen! Még vadászgépeket is bevetettek a terrorizmus elleni harcra hivatkozva
Illusztráció (wikipédia)

A londoni reptéren vasárnap este letartóztattak egy 34 éves kuvaiti és egy 48 esztendős olasz állampolgárt, akik a Ryanair társaság gépével érkeztek a szigetországba - számolt be az incidensről a brit Sky News, amit a cas.sk vett észre. Az illetékes - essexi - rendőrség a folyamatban levő vizsgálatokra hivatkozva szűkmarkúan bánt az információkkal.

Az FR7364 járathoz a királyi légierő (RAF) két vadászgépet is bevetett, és ezek kíséretében szállt le a Ryanair gépe. A brit lapok tudni vélik, hogy a gép mosdójában egy gyanús csomagot találtak, aminek a tartalma egy akkumulátorra hasonlított. Egy levél is hevert a csomag mellett, amit a repülőgép személyzete megpróbált értelmezni, de az nem sikerült. Ekkor jelezte a legénység a brit hivatalok felé, hogy valami nem stimmel a Bécsből Londonba tartó gépen.

Amikor a Ryanair leszállt a Stansteden, a gép a kifutópályán állt egy órán keresztül. Ekkor rendőrök jelentek meg a fedélzeten és magukkal vitték az említett férfiakat, akik nem fejtettek ki ellenállást. Miután ez megtörtént, csak ezt követően értesítették az utasokat, mi ez az egész incidens.

(cas/sky news)