Richard Sulík gratulált Lucia Ďuriš Nicholsonovának

2019. július 18. - 16:56 | Belföld

Richard Sulík, az SaS elnöke csütörtökön gratulált Lucia Ďuriš Nicholsonovának (SaS), akit csütörtökön megválasztottak az Európai Parlament Foglalkoztatási és Szociális Bizottságának (EMPL) élére.

Richard Sulík gratulált Lucia Ďuriš Nicholsonovának
-illusztráció- (Fotó: TASR)

Azzal kapcsolatban, hogy Ďuriš Nicholsonová fontolgatta az indulását a parlamenti választásokon, Sulík elmondta: a párt szeptemberben foglalkozik majd a jelöltlista összeállításával.

Ďuriš Nicholsonová csütörtökön a TASR hírügynökségnek nyilatkozva kijelentette: eddig fontolgatta, hogy indul a jövő évi szlovákiai parlamenti választásokon, de az, hogy csütörtökön megválasztották őt az Európai Parlament Foglalkoztatási és Szociális Bizottságának (EMPL) élére, új helyzetet teremtett. Hozzátette: nem számított a megválasztására, de kitüntetésnek veszi azt, és ennek fényében fog dönteni a hazai politikai tevékenységéről.

Sulík hétfőn arról beszélt, hogy számol Ďuriš Nicholsonovával a párt jelöltlistáján. Hozzátette: a képviselőnő kíváncsi rá, a választói hol látnák őt szívesebben. „Azt mondta, hogy ha több karikát kapna, mint 2016-ban, akár vissza is térne az SZK Nemzeti Tanácsába. Választási lehetőséget biztosít a szimpatizánsainak” – mondta Sulík, aki korrektnek véli ezt a hozzáállást.

Az EP-képviselő június végén a párttagsága felfüggesztését kérvényezte.

„Szünetet kértem, hogy rájöjjek, vajon összeillünk-e még”

– indokolta akkor a döntését Ďuriš Nicholsonová. A párt Országos Tanácsa július 30-ai ülésén készül megvitatni a kérvényt.

Lucia Ďuriš Nicholsonovát csütörtökön választották meg az EP-bizottság élére. Eredetileg a volt lengyel kormányfőt, Beata Sydlót jelölték a posztra.

TASR