Rigó Konrád szerint nem elfogadható az RTVS-nél kialakult helyzet, de még javíthatnak rajta

2018. május 6. - 18:17 | Belföld

A TA3 vasárnapi politikai vitaműsorának egyik témája az RTVS közszolgálati médiában kialakult helyzet volt.

Rigó Konrád szerint nem elfogadható az RTVS-nél kialakult helyzet, de még javíthatnak rajta
Fotó: TASR

Rigó Konrád (Híd) kulturális államtitkár szerint a közszolgálati médiában kialakult állapot nem elfogadható, de a jelenlegi vezetőség javíthat a helyzeten.

A kulturális államtitkár a műsorban elmondta, amennyiben ő lenne a közszolgálati média vezetője, biztosan másként cselekedne. Hozzátette, megérti azokat, akik attól tartanak, hogy aláássák az RTVS közszolgálatiságát.

Rigó Konrád szerint az RTVS-nél a vezetőségi cserét követően alakult ki feszültség, mert a közszolgálati média korábbi igazgatója, Václav Mika nyitottabb irányítást folytatott, míg a jelenlegi igazgató nagyobb mértékű irányítottságra törekszik.

A parlament kulturális és médiaügyi bizottságának alelnöke, Karol Farkašovský (SNS) szerint az RTVS-ben számos olyan dolog történt, amelyet nem irányítottak megfelelő mértékben. Farkašovský szerint ezek egyike például a menedzseri pozíciókba történő kinevezések. Az alelnök szerint túlzás Rezníket a vezetői pozícióra alkalmatlannak minősíteni. „Gyakorlati tapasztalattal rendelkezik, teret kell adni neki, hogy megvalósíthassa a projektjeit, és embereket szerezhessen hozzá” – tette hozzá Farkašovský.

Az SNS képviselője elítélte, hogy az RTVS műsorvezetői és riporterei a meggyilkolt Ján Kuciakkal szolidaritást vállalva kitűzőket viseltek, ezáltal ugyanis szerinte politikai összefüggés jelét mutattát, ami a közszolgálati médiában elfogadhatatlan.

Natália Blahová (SaS) ellenzéki képviselő szerint az RTVS igazgatójának, Jaroslav Rezníknek le kell mondania.


TASR/para