Rimaszombat: Az önkormányzat nevet keres a posta előtti térnek

2019. szeptember 5. - 20:26 | Régió

A rimaszombati posta épülete előtti teret tavaly újította fel az önkormányzat, és most a tér nevét akarják kiválasztani.

Rimaszombat: Az önkormányzat nevet keres a posta előtti térnek
TASR

A város vezetősége először arra kérte a lakosokat, hogy tegyenek javaslatokat arra, hogyan nevezzék el az új teret. „Nagyon sok javaslat érkezett a lakosoktól és az intézményektől. A legtöbben a Ferenczy István tér nevet választanák, illetve a Ľudovít Štúr teret. Kisebb számban javasolták a Posta tér, M. R. Štefánik tér, Gömör tér, Kishont tér és Hatvani István tér neveket (Poštové námestie, Námestie M. R. Štefánika, Gemerské námestie, Malohontské námestie, Námestie Istvána Hatvaniho)” – tájékoztatott az önkormányzat a honlapján azt is hozzátéve, hogy több tíz különböző névjavaslatot kaptak.

Jozef Šimko, Rimaszombat polgármestere ezt követően egy 11 fős bizottságot hozott létre, amely városi képviselőkből, történészekből, valamint különböző intézmények szlovák és magyar képviselőiből áll. A bizottság feladata, hogy a városi képviselő-testület októberi ülésére tegyenek javaslatot a tér nevére. Ezt követően a városi képviselők végleg eldöntik, hogy hogyan fogják nevezni a teret.

TASR

Címkék: Rimaszombat, névadás