Rimaszombat polgármesterének több mint négyezer eurós fizetése lesz

Jozef Šimkónak, Rimaszombat polgármesterének 4288 euró lesz a fizetése a harmadik választási ciklusban. Erről az újonnan megválasztott városi képviselő-testület döntött a december eleji alakuló ülésén.

Rimaszombat polgármesterének több mint négyezer eurós fizetése lesz
Fotó: TASR

A jelenlegi törvénykezés szerint Rimaszombat polgármestere - a város lakosainak a száma alapján - 3063 euró alapfizetést kaphat, de ezt, a testület még megemelheti. Šimko esetében, Jozef Tóth javaslatára, az alapfizetés 40 százalékos emeléséről döntöttek.

„Úgy gondolom, objektív döntés született. Látható eredményei vannak a munkájának, és nagy tapasztalattal rendelkezik” – indokolta Tóth a javaslatát. Štefan Baláž, egy másik képviselő, szintén ezt az összeget javasolta. „A polgármester nyolcéves munkája arról tanúskodik, hogy sokat tett a városért és a lakosokért” – jegyezte meg.

A polgármesterek fizetéséről szóló 253/1994-es számú törvény szerint a képviselő-testület 0-60 százalékkal emelheti a polgármester alapfizetését. Šimkónak az első választási ciklusban nem emelték az alapfizetését, a második választási ciklusban pedig 30 százalékos emelést szavaztak meg neki.


(TASR)