Rimaszombatban 11, Losoncon 15 helyen tesztelnek a hétvégén

2021. január 20. - 08:53 | Régió

Rimaszombat és Losonc önkormányzata is tájékoztatott a náluk megvalósuló tesztelés részleteiről.

Rimaszombatban 11, Losoncon 15 helyen tesztelnek a hétvégén
Illusztráció - Cséfalvay Á. András

A tervek szerint összesen 11 mintavételi pontot nyit a hétvégén Rimaszombat önkormányzata – tájékoztatott honlapján a városi hivatal.

Nyolc mintavételi pont lesz bent a városban, egy Bakti (Bakta), egy Mezőtelkes (Mojín), egy pedig Alsópokorágy (Nižná Pokoradz) városrészben.

„Az országos szűrést január 23-án és 24-én, 8 és 17 óra között szervezik meg. Az utolsó mintavételt mindkét napon 16.30-kor végzik el" - közölte az önkormányzat.

Losonc önkormányzata 15 mintavételi pontot hoz létre a hétvégi tesztelésre. A lakosok elektronikus úton regisztrálhatnak a szűrésre – tájékoztatott a közösségi hálón Alexandra Pivková polgármester.

„A mintavételi pontok általában ugyanott lesznek, ahol októberben és novemberben, az első teszteléskor voltak. A város telefonon is lehetővé teszi a jelentkezést azok számára, akiknek nincs módjuk az online regisztrációra. Munkatársaink segítenek nekik, hogy jelentkezhessenek a tesztelésre" - mondta a polgármester, és hozzátette, csütörtöktől vasárnapig várják a telefonos jelentkezéseket.

Pivková elmondta, az önkormányzat a napokban a közösségi hálón, a város honlapján, a városi lapban, valamint a hangosbeszélőn tájékoztatja a lakosokat a jelentkezés módjáról és arról, pontosan hol lesznek a mobil tesztelőpontok.

(TASR)