Rimaszombatban és Losoncon is lesznek mintavételi pontok

2020. november 5. - 21:35 | Régió

Mintavételi pontokat hoznak létre az országos tesztelés második körére Rimaszombatban és Losoncon, azoknak a járásoknak a székhelyén, ahol a fertőzöttek aránya 0,7 százalék alatt volt az első körben – tájékoztattak az önkormányzatok a hivatalos honlapjukon.

Rimaszombatban és Losoncon is lesznek mintavételi pontok
Illusztrációs felvétel (TASR)

„A Rimaszombati Járási Hivatal a várossal együttműködve két mintavételi pontot hoz létre a lakosok, valamint a szomszédos települések polgármestereinek kérésére"

– tájékoztatott honlapján Rimaszombat önkormányzata.

Az egyik mintavételi pont a Tompa téren (Námestie M. Tompu), a volt megyeháza épületében lesz, a másik a Daxner iskola épületében, a Clementis utcában. Mindkettő nyitva lesz szombaton és vasárnap (november 7-8.) is, 8 és 20 óra között.

A Losonc önkormányzatának honlapján olvasható információ szerint szombaton egy mintavételi pont lesz a városban, a Nógrádi (Novohradská) utcai Apollo mozi épületében.

„A tesztelés ingyenes lesz, de nem ábécé sorrend szerint végzik. Az akciót azért szervezzük meg, hogy leteszteltethessék magukat azok, akik a járások között utaznak, és ehhez negatív teszteredményre van szükségük"

– közölte a város.

TASR