Rimaszombatban zajlik a város takarítása a heves vihar után

2022. június 10. - 11:25 | Régió

Zajlik a város takarítása Rimaszombatban a csütörtöki (június 9.) heves vihar után. A Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakközépiskola tetejének egy részét letépte a szél, ezért szünetel a tanítás.

Rimaszombatban zajlik a város takarítása a heves vihar után
Facebook-fotó

Jozef Tóth alpolgármester a TASR-nek elmondta, az utakra dőlt fákat és nagyobb ágakat még csütörtökön este eltávolították. A vihar után járhatatlan volt például a Jesenský utca és a Kishonti (Malohontská) utca. A közterület-fenntartó vállalat pénteken is folytatja a takarítást.

„Már reggel óta kint vagyunk a terepen, sok ág törött le például a Május 1. kertben, két nagy fa kidőlt a temetőben, sírok is megrongálódtak” – mondta a TASR-nek Tibor Barto, a közterület-fenntartó vállalat igazgatója.

A szél és eső jelentős károkat okozott, megrongálódott például a futballstadion teteje és a mezőgazdasági iskola tetőzete is.

„Mivel további esőzés várható, ideiglenesen letakartuk az iskola tetejét, hogy megelőzzük a további károkat” – mondta Dagmar Vašová, az iskola igazgatója. Hozzátette, hogy a vihar körülbelül 20-szor 30 méteres részen tépte le a tetőt, darabjai az iskola főbejáratának közelében zuhantak a földre.

TASR