A rimaszombati polgármester nem írja alá az elfogadott költségvetést

2020. március 4. - 20:54 | Régió

A városi képviselők kedden jóváhagyták Rimaszombat idei költségvetését, amelyben valamivel több mint 20 millió euró bevétellel, és 15 000 euró többlettel számolnak. Jozef Šimko polgármester még a képviselő-testületi ülésen jelezte, hogy a költségvetési tervezetet nem írja alá.

A rimaszombati polgármester nem írja alá az elfogadott költségvetést
Fotó: TASR

A polgármesternek az nem tetszett, hogy a képviselők csökkentették a városi sportklub (MŠK) támogatását, és azzal sem volt elégedett, hogy el akarják bocsátani a tekepálya jelenlegi alkalmazottját, akit egy részmunkaidőre dolgozó nyugdíjassal helyettesítenének. Šimko gazdasági okokból azt a javaslatot is elutasítja, hogy a városi tekepálya épületében kávézót hozzanak létre.

„Képviselő uraim, elméletben ugyan elfogadták a költségvetést, ezt én tiszteletben is tartom, de már most mondom, hogy nem fogom aláírni. Nem tehetem, mert ez a költségvetés tönkreteszi a rimaszombati futballt és megszünteti a tekepályát” – hangsúlyozta a polgármester.

A képviselők már a múlt év végén is tárgyaltak az idei évi költségvetésről, a polgármester utasítására viszont végül törölték ezt a pontot az ülés programjából. Šimko akkor azt mondta, hogy a költségvetési javaslat változtatásai fékezik a város fejlődését, és az sem tetszett neki, hogy későn kapta meg a javaslatot.


(TASR)