Ringyók, nyaktörések

Ardamica Zorán | 2020. november 26. - 18:17 | Vélemény

Ha egyszer látogatási tilalom van, agyonterhelt a kórházi személyzet és különben is maszk, kesztyű, sál, sapka stb. kötelező, akkor ez mindenkire vonatkozik.

Ringyók, nyaktörések
Fotó: TASR

Ellenkező esetben kivéve, amikor nem. De ahhoz kivételesnek kell lenned. És az a kivételes, akiről más kivételes hatalommal bíró kivétel mondja. Szóval Bözsi nénit megbírságolják a 150 km-rel odébbról érkező őrei a rendnek, amikor kijárási tilalom idején virágot visz a temetőbe. Oké, jogos, ő nem kivétel, de talán egy húszassal is megúszhatta volna 600 euró helyett.

A parlament ugyanolyan szituban szépségkirálynőket kocsikáztatás közben nyakát szegő elnökének macái viszont éjjel-nappal megszeghetik a látogatási tilalmat a kórházban, nem kapnak bírságot. Ellentétben a nagyon konzervatívan családbarát elnök fenekét ágytálazás után törlő személyzettel, amely fújhatja a karácsonyi jutalmát, amiért egyéb bokros népegészségügyi teendői közben nem ért rá kiszolgálni éjjel meleg teácskával a női látogatóhadat, sőt, merte felemlegetni e hadnak a tilalmakat.

Nem, ezek nem azok a kurvák, a koalíciós tanács gyűlése egy másik medializált kivétel volt – mondhatni munka. Ha viszont az elnök abronccsal a kobakján betegállományban dolgozott, az feketemunka.

Tehát az illetékes felügyeletnek lépnie és bírságolnia illene. Mert mit érdemel egy olyan kormányfő, aki még a betegágyon is személyesen dolgoztatja a törött nyakú parlamenti kakast. Akarom mondani kukorékoló rikkancsot. Erre szintén létezik paragrafus.

Paragrafust hajlítani pedig annak a kormányfőnek és parlamenti elnöknek szabad, ugyebár, akik kivételnek tartják magukat. Aki nem kivétel, annak nem.

Ha pl. a másik Bözsi néni a külvárosi fagyos útszélen maszk, kesztyű és bugyi nélkül intézi a betevőt kijárási tilalomkor vagy azon kívül és még kórház ízű teát sem főz a hidegben összezsugorodó kuncsaftnak, akkor azt megizéli a rendfenntartó, mert a becsületes ringyó nem szerepel a törvénytár apró betűs részében kivételként.

Szóval duplán meg van… büntetve: 1 a sors, 2 az eljáró közeg részéről. Ám ha tudna a kuncsaftja paragrafust hajlítani, akkor ő lenne a hajlított kivétel.

1. Tanulság: akkor fog ez a politikai elit rendet és törvényességet fenntartani, amikor mindenki az ő szajhája lesz. Pedig azért lettek ők megválasztva, hogy elzavarjuk az előző rüfkegárdát, amelyet ugyanez a jelenség jellemzett, mert elegünk volt az eddigi lotyókból és a kupi működtetésének mikéntjéből. Meg az árakból is…

2. Tanulság: rohadtul nem mindegy, kinek a luvnyája, esetleg nővérkéje vagy.

3. Tanulság: Már a nyaktörés és fokozatai, módozatai sem igazságosak ebben az országban, vannak ugyanis kivételek. De kurvára.