„Rišo, Veronika...” – Matovič még küldött egy videóüzenetet Sulíknak és Remišovának a találkozó előtt

2021. március 3. - 18:33 | Belföld

Igor Matovič kormányfő videóüzenetben szólt koalíciós partnereihez a szerdai találkozó előtt, amelyet a közösségi oldalán osztott meg.

„Rišo, Veronika, teljesen tisztában vagyok vele, hogy az akaratotok ellenére vásároltuk meg a Szputnyikot, és határozottan nem értetek egyet azzal, hogy a kassai repülőtéren voltam” – kezdi üzenetét a miniszterelnök, majd megjegyzi, másrészt viszont meggyőződése, hogy kormányfőként kutya kötelessége volt mindent megtenni az emberek életének megvédése céljából.

A videóban Matovič hangsúlyozza, kétmillió adag vakcinával emberek ezreinek életét menthetik meg, és nagyon örülne, ha ebben segítenének neki a koalíciós partnerek.

„Kérlek benneteket, tegyétek félre a politizálást, és főleg kérlek benneteket, ne használjátok fel a Szputnyikot ürügyként a kormány szétesésére” – zárta a videót.

Boris Kollár, a Sme rodina és a parlament elnöke meghívta a koalíciós partnereket a parlamentbe egy tanácskozásra a kormánykoalíción belül kialakult feszült helyzet enyhítése céljából.

Előtte a koalíciós SaS és a Za ľudí képviselői Zuzana Čaputová államfővel folytattak megbeszélést, az utána tartott sajtótájékoztatón pedig kijelentették, nem előrehozott választásokat, hanem kormányátalakítást akarnak.


(parameter)