Ritkán látni ennyi grimaszt, amit Kočner a bíróságon produkált (FOTÓK)

2019. november 7. - 10:11 | Belföld

Marián Kočner az összes arcát megmutatta az elmúlt napokban a bíróságon.

Ritkán látni ennyi grimaszt, amit Kočner a bíróságon produkált (FOTÓK)
Fotók: TASR/Martin Baumann (További képekért kattints!)

A Kuciak-gyilkosság megrendelésével vádolt Kočner meglehetősen furcsa grimaszokat vágott a napokban a bíróságon. Kočner arcáról nem hiányzott a gúnyos nevetés, az önteltség, de a bizonytalanság sem.

Mint ismert, a múlt heti tárgyalások után hétfőtől szerdáig zajlott a markízás váltóhamisítás büntetőpere a Specializált Büntető Bíróságon. Hétfőn Kočner lányát is kihallgatták, keddre a SME újságíróját, Nina Sobotovičovát idézték be tanúként, aki aki zsurnalisztika szakos egyetemi hallgatóként beszélgetést készített Kočnerrel és Ruskóval a szakdolgozatához.

Szerdán egy vállalkozót, egy bizonyos Ivan Cviket hallgattak meg, akinek Marian Kočner állítólag átadta a rejtélyes ötödik váltót. Erről a váltóról először az ügyész, Ján Šanta beszélt meg a tárgyalás kezdetén, 2017 júliusában. A váltót 26 192 000 euróról állította ki Pavol Rusko Marian Kočnernek.

A váltóhamisítási pert a bíróság szerdán elnapolta, november 18-án folytatják.

Marian Kočnert Pavol Ruskóval együtt azzal gyanúsítják, hogy értékpapírókat hamisítottak meg, és az alapján 69 millió eurót követelt a zűrös vállalkozó a kereskedelmi csatornától. Ez az első nagy bírósági tárgyalássorozat következő állomása, mely során több éves börtön fenyegeti mindkettőjüket, konkrétan 12-től 20 évig terjedő.


(para/TASR)