Robbanás történt egy családi házban a hús füstölése közben

Kedden este a galgóci járásbeli Tepličky községbe riasztották a tűzoltókat és a mentőket, miután egy családi házban felrobbant egy gázpalack.

A szerencsétlenség nem sokkal éjfél előtt történt: a tulajdonos épp a házilag készített hústermékeket akarta megfüstölni, mikor eddig ismeretlen okból tűz ütött ki – a lángok pedig hamar terjedni kezdtek.

„Az elsődleges információk szerint a házban tűz ütött ki, minek következtében felrobbant egy gázpalack” – tájékoztatott Mária Linkešová rendőrségi szóvivő.

A hatalmas robbanás felébresztette a környék lakóit, néhány perccel később pedig már a helyszínen is voltak a mentőegységek. Míg a tűzoltók a lángokat fékezték meg, addig a mentősök egy 63 éves nő sérüléseit látták el, aki a robbanás során másodfokú égési sérüléseket szenvedett a fején és a nyakán.

A sérültet a pozsonyi kórházba szállították, állapota stabil. Egyelőre nem tudni, hogy pontosan mi történhetett a helyszínen, valamint, hogy miért robbant fel a gázpalack. A rendőrség gondatlanságból elkövetet általános veszélyeztetés vádjával indított eljárást.

noviny.sk/para