Robbanások hallatszottak, sűrű fekete füst terített be mindent – Heger is a helyszínen volt (FOTÓK)

2022. november 9. - 16:05 | Belföld

Eduard Heger (OĽaNO) miniszterelnök szerda reggel háromnapos külföldi munkalátogatásra utazott Lengyelországba, Finnországba, Csehországba és Észtországba.

Robbanások hallatszottak, sűrű fekete füst terített be mindent – Heger is a helyszínen volt (FOTÓK)
Heger a lengyelországi Rzeszówban részt vett a V4-ek, az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság fegyveres erőinek közös, Puma 22 néven megrendezett hadgyakorlatán (Fotók: TASR - Jakub Kotian - további képekért kattints a fotóra!)

A külföldi partnerekkel folytatott tárgyalások egyik témája az oktatási reform és az iskolákban megfigyelhető radikalizálódás megelőzése lesz.

A miniszterelnök először a lengyelországi Rzeszówban részt vett a V4-ek, az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság fegyveres erőinek közös, Puma 22 néven megrendezett hadgyakorlatán, majd a finnországi Helsinkibe utazik, ahol a nemzeti oktatási ügynökségbe látogat.

Csütörtökön Sauli Niinistö finn elnök fogadja a szlovák kormányfőt. Sanna Marin finn miniszterelnökkel az aktuális európai helyzetről, a hibrid fenyegetésekről és az energiaellátásról fog tárgyalni. Látogatást tesz a Helsinki Egyetemen és az Aalto Egyetemen is.

Petr Fiala cseh miniszterelnökkel közösen, pénteken, a háborús veteránok napja alkalmából koszorút helyez el a csehszlovák légiósok emlékművénél, Prágában. Ezt követően részt vesz az európai nukleáris fórumon.

Végül Tallinnba utazik a miniszterelnök, ahol találkozik Kaja Kallas észt kormányfővel. Az észt fővárosban az e-Estonia Briefing Centerben is látogatást tesz.


(TASR)