Robert Fico állami terrorizmusról beszél, feljelentést tesz a csiffári vadászházban történtek miatt

2021. december 11. - 16:44 | Belföld

Állami terrorcselekmény történt Szlovákiában. Ezt a Smer-SD elnöke, Robert Fico mondta szombaton a vadászházban készült videók esetével kapcsolatban. Szerinte a Speciális Ügyészségnek kellene foglalkoznia ezzel. Ezért büntetőfeljelentést tesz.

Robert Fico állami terrorizmusról beszél, feljelentést tesz a csiffári vadászházban történtek miatt
Robert Fico (TASR)

Fico a büntetőfeljelentésen kívül az Alkotmánybíróságához is panaszt nyújt be. Állítása szerint a magánszemély jogait „jelentősen megsértették”. Kéri továbbá a házban készült felvételek törlését.

Veszélyesnek minősítette az esetet, mert az elejétől a végéig a lehallgatás a bűnüldöző hatóságokkal együttműködve történt.

Elmondása szerint a lehallgatás fő célja az volt, hogy bármilyen információt szerezzenek Miroslav Bödör üzletemberrel és a volt rendőrelnök, Tibor Gašparral kapcsolatban.

A Smer vezetője szerint a lehallgatás további célja az ellenzék hiteltelenítése volt. Fico azt állítja, hogy Szlovákiában manipulálják a büntetőeljárásokat.

Azzal vádolta a kormánykoalíciót, hogy bosszút akar állni az ellenzéken. Azzal is vádolja a kormányt, hogy visszaélt a büntetőjog eszközeivel a politikai ellenzék elleni küzdelme javára.

TASR