Robert Fico magyarázza a bizonyítványát

2018. április 30. - 09:56 | Belföld

Robert Fico már jó párszor beszélt arról, hogy miért lakik még az adócsalással gyanúsított Ladislav Bašternák tulajdonában lévő Bonaparte lakókomplexumban. Ahányszor megszólalt ezzel kapcsolatban, mindig más magyarázatot adott.

Robert Fico magyarázza a bizonyítványát
Fotó: TASR/AP

Fico most azt mondta, azért nem költözik el onnan, mert nem talál olyan olyan földterületet, amihez nincs valami köze valamilyen befolyásos embernek,

A Smer elnöke először 2016-ban, a parlamenti választások után pár hónappal beszélt a költözésről a Nový Časnak: "Már keresem azt a földterületet, ahol építkezni tudok" – mondta. Ezután nem sokkal pedig azt nyilatkozta, már talált is egy jó helyet, de még mindig nem szánta rá magát a végső lépésre.

Ficonak akkor kezdődtek a lakhatással kapcsolatos problémái ,amikor Ladislav Bašternákot meggyanúsították hivatalosan is adócsalással.

"Nem olyan egyszerű egy normális lakhelyet találni. Párszor próbálkoztam, de Pozsonyban nehéz anélkül ingatlant vagy földterületet találni, hogy az ne kötődne valamilyen kétes személy nevéhez" – nyilatkozta a Smer vezető politikusa a Pravdának.

Nový Čas/para