Robert Kaliňák még mindig nem hiszi, hogy Gašpar kenőpénzeket fogadott el

2020. november 15. - 16:58 | Belföld

Robert Kaliňák exbelügyminiszter nem hiszi, hogy a vizsgálati fogságba került korábbi rendőrfőkapitány, Tibor Gašpar kenőpénzt fogadott el.

Robert Kaliňák még mindig nem hiszi, hogy Gašpar kenőpénzeket fogadott el
Fotó: TASR

Kaliňák erről vasárnap a Markíza Na telo című műsorában beszélt.

„Nem tudom, ki kivel és mikor találkozik, én csak azt mondom, hogy nem hiszem, hogy Gašpar kenőpénzt fogadott el”

– magyarázta az exbelügyminiszter a műsorban. Arról is beszélt, hogy anno senkitől nem kapott tanácsokat arra vonatkozóan, hogy kit válasszon országos rendőrfőkapitánynak. Hangsúlyozta, attól, hogy ismer valakit, nem jelenti azt, hogy bűnszervezetet alapított vagy tagja volt valamilyen bűnszervezetnek.

A Tisztítótűz fedőnevű rendőrségi akcióra reagálva elmondta, szerinte egy politikai és mediális megrendelés eredményéről van szó.

Tibor Gašpar volt országos rendőrkapitány, Peter Hraško, a NAKA exigazgatója, Róbert Krajmer, a NAKA korrupcióellenes egységének volt vezetője, Marián Zetocha, a NAKA hírszerzési egységének volt igazgatója, Milan Mihálik, a NAKA pénzügyi rendőrségének volt igazgatója és Martin Fleischer, a belügyminisztérium gazdasági osztályának volt igazgatója mind vizsgálati fogságba került. A rendőrség Tisztítótűz nevű akciója során őrizetbe vett személyeket bűnszervezet alapításával és működtetésével gyanúsítják, tulajdonképpen azzal, hogy a rendőri szerven belül Norbert Bödör nyitrai oligarchát szolgálták. Maga Bödör is gyanúsított ebben az ügyben, rajta kívül pedig a szintén a közelmúltban őrizetbe vett Dušan Kováčik speciális ügyész, a pénzügyi rendőrség volt hírszerzési igazgatója, Pavol Vorobjov és Milan Žáčik, a NAKA exrendőre. Utóbbiak más ügyek miatt már eddig is előzetes letartóztatásban voltak.


(TASR)