Robotdelfin válthatja fel egy nap a fogságban tartott állatokat a tematikus parkokban (VIDEÓ)

2020. október 15. - 16:37 | Tech

Élethű robotdelfin válthatja fel egy nap a fogságban tartott állatokat a delfináriumokban és egyéb tematikus parkokban egy amerikai vállalat 26 millió dolláros fejlesztésének köszönhetően.

Robotdelfin válthatja fel egy nap a fogságban tartott állatokat a tematikus parkokban (VIDEÓ)
Fotó: YouTube -Screenshot

Az Edge Innovations cég robotfejlesztéssel és speciális effektekkel foglalkozó kaliforniai részlegén kifejlesztett robotdelfin 250 kilogrammos, 2,5 méter hosszú és "bőre" orvosi tisztaságú szilikonból készült.

A vállalat reményei szerint egy nap a hollywoodi produkciókban is használt élethű robotok fogják szórakoztatni az embereket a különböző parkokban a fogságban tartott vadállatok helyett.

A cég elképzelése szerint az emberek együtt úszkálhatnának például robot fehér cápákkal vagy a több millió évvel ezelőtti jura időszakban élt hüllőkkel.

Az Edge Innovations alapító-vezérigazgatója, Walt Conti szerint világszerte jelenleg mintegy 3 ezer fogságban tartott delfint használnak arra, hogy több milliárd dollár bevételt generáljanak, vagyis egyértelmű igény van a delfinek megismerésére.

Conti szerint a robotállatokkal talán olyan embereket is vissza lehetne csalogatni a tematikus parkokba, akik épp a vadállatok fogva tartása miatt fordultak el ezektől a helyektől.

Mostanra csaknem 20 európai országban tiltották be vagy korlátozták a vadállatok szerepeltetését a cirkuszokban.

Az Edge Innovations egyebek között olyan hollywoodi szuperprodukciókban működött közre, mint a Szabadítsátok ki Willyt!, a Háborgó mélység és az Anakonda.

(MTI)

Címkék: delfinek