Roger Federer márciusban Dohában tér vissza

2021. február 2. - 11:48 | Sport

Roger Federer korábbi világelső teniszező a március 8-án kezdődő dohai tornán tér vissza a két térdműtéte miatti több mint egyéves kihagyását követően.

Roger Federer márciusban Dohában tér vissza
-illusztráció- (Fotó: AP)

"Egy kisebb tornán szeretnék visszatérni, ahol kevesebb figyelem összpontosul rám és kevesebb a stressz" - nyilatkozta kedden a hússzoros Grand Slam-tornagyőztes svájci játékos.

Federer nem játszott tétmérkőzést azóta, hogy tavaly januárban kikapott Novak Djokovictól az ausztrál nyílt bajnokság elődöntőjében. Októberben még úgy nyilatkozott, hogy fájdalommentesen tréningezik, és Melbourne-ben tervezi a visszatérését, ám december végén bejelentette, hogy mégsem indul a februárra halasztott Australian Openen.

A svájci közmédiának (SRF) adott keddi interjúban úgy fogalmazott, túlságosan korai lett volna visszatérnie a jövő héten kezdődő melbourne-i Grand Slam-tornán, de még mindig éhes a sikerre, ezért nagyon készül a wimbledoni tornára, az amerikai nyílt bajnokságra és a tokiói olimpiára.

"Újra nagy győzelmeket szeretnék ünnepelni, és kész vagyok megtenni a hosszú, nehéz utat ennek érdekében. Továbbra is imádok teniszezni, ezért az elmúlt hónapokban sok energiát fektettem a rehabilitációba"

- mondta a 39 éves Federer.

Hozzáfűzte: azt gondolta, hogy a felépülése alatt nem igazán követi majd a sportág eseményeit, inkább a gyermekeivel és a rehabilitációjával lesz elfoglalva, ezért ő maga is meglepődött, hogy folyamatosan figyelte az eredményeket és nézte a meccseket.

(MTI)

Címkék: Roger Federer