Rohamosan vásárolják fel az árstopos termékeket Magyarországon, az egyik üzlet már lépett

2022. május 10. - 09:57 | Külföld

Rohamosan vásárolják fel az árstopos termékeket a kisboltosok, cukrászdák, vendéglősök a szupermarketekben és a diszkontokban Magyarországon, ezért egyre többször fordul elő, hogy áruhiány alakul ki a boltokban – írja a Portfolio.

Ezt azért teszik, mert a boltok polcain elérhető, tavaly októberi ár olcsóbb, mint amit a beszállítók jelenleg kínálnak számukra.

A Lidl már lépett is, a lakosság folyamatos élelmiszerellátásának biztosítása érdekében nem ad el cukrot, lisztet és csirkemellet nagykereskedőknek – idézte a 24.hu a lapot.

"A Lidl Magyarország elsődleges célja, hogy kiskereskedelmi vállalatként a fogyasztókat ki tudja szolgálni, ezért hozta meg azt a döntést, hogy mindösszesen három termék (csirkemell, cukor, liszt) kizárólag a lakossági fogyasztók számára érhető el"

– közölte a Portfolio megkeresésére Tőzsér Judit, a Lidl Magyarország vállalati kommunikációs vezetője. A portál szerint a következő időszakban nem lenne meglepő, ha a kiskereskedelmi vállalatok sorra jelentenék be a nagykereskedelmi kiszolgálás átmeneti felfüggesztését.


(Portfolio/24.hu)

Címkék: árstop, Magyarország