Roland Garros - Cicipasz az első döntős

2021. június 11. - 20:57 | Sport

Elsőként Sztefanosz Cicipasz jutott fináléba a francia nyílt teniszbajnokságon, miután az első pénteki elődöntőben öt játszmában legyőzte Alexander Zverevet.

Roland Garros - Cicipasz az első döntős
-illusztráció- (Fotó: TASR/AP)

Az összecsapás első szettjében az ötödikként rangsorolt görög játékos rögtön elvette német riválisa adogatását, és mivel végig rendkívül magabiztosan szervált, előnybe került. A második játszmában Zverev volt az, aki egyből brékelt, de a stabilabban játszó Cicipasz 0:3 után sorozatban hat játékot nyert, így megduplázta előnyét.

A harmadik felvonásban is a 24 éves német játékos tudott először fogadóként játékot nyerni, ezúttal viszont végig tudta vinni a brékelőnyt, több mint két óra után szépített. A negyedik etapban Zverev elvette Cicipasz első szervajátékát, és egyre magabiztosabb teljesítményt nyújtva saját adogatásaiból összesen négy labdamenetet veszített, így a német játékos egyenlített.

A döntő szett első játékában a 22 éves Cicipasz adogatóként 0-40-ről tudott fordítani, majd 2:1-es vezetésénél kihasználta fogadóesélyét. A folytatásban annak ellenére sem ingott meg a görög teniszező, hogy Zverev négy mérkőzéslabdát hárított, így végül Cicipasz 3 óra 37 perces csatát követően - három elődöntős búcsú után - pályafutása első Grand Slam-döntőjére készülhet.

Eredmény, elődöntő, férfiak:

Sztefanosz Cicipasz (görög, 5.)-Alexander Zverev (német, 6.) 6:3, 6:3, 4:6, 4:6, 6:3

később:

Novak Djokovic (szerb, 1.)-Rafael Nadal (spanyol, 3.) 18.55

(MTI)

Címkék: roland garros