Roland Garros - Djokovič indulhat, de csak egy feltétellel

2022. március 16. - 18:59 | Sport

Az oltatlan Novak Djokovič indulhat a francia nyílt teniszbajnokságon, ha az országban májusig nem romlik járványhelyzet.

Roland Garros - Djokovič indulhat, de csak egy feltétellel
Novak Djokovič (TASR)

Amelie Mauresmo, a salakpályás Grand Slam-torna igazgatója szerdán elmondta, jelen állás szerint semmi akadálya, hogy a címvédő szerb játékos pályára lépjen Párizsban.

Franciaországban ezen a héten megszüntették az általános maszkviselési kötelezettséget, és a koronavírus elleni oltással nem rendelkező emberek ismét beléphetnek az éttermekbe, a sportcsarnokokba és más helyekre.

A Francia Tenisz Szövetség elnöke, Gilles Moretton hozzátette, ha a vírushelyzet ismét romlik, a hatóságok kénytelenek lesznek megint bevezetni a korlátozásokat, ez pedig hatással lehet Djokovic részvételére.

"A vírus ha kis mértékben is, de még mindig itt van. Jelenleg zölden világítanak a lámpák, de óvatosnak kell lennünk, hiszen tudjuk, mi történt az elmúlt két évben. Ha megismétlődnének a dolgok, és a kormány új intézkedéseket hozna, azok minket is érintenének, de ez nem rajtunk múlik" - magyarázta.

A Roland Garrosra idén május 22. és június 5. között kerül sor.

A kétszeres párizsi bajnok, összesen hússzoros Grand Slam-tornagyőztes Djokovicot januárban hosszas huzavona után kiutasították Ausztráliából, így kénytelen volt kihagyni az Australian Opent. Februárban kijelentette, hogy a következő Grand Slam-tornákon sem indul, ha megkövetelik tőle az oltást.

Moretton arra számít, hogy nem lesz nézőszám-korlátozás, vagyis a stadionok maximális kapacitással várják majd a nézőket. Hozzáfűzte, a 600 ezer belépőjegyből körülbelül 500 ezer már elkelt az elmúlt egy hétben.

A francia nyílt bajnokság szervezői szerdán arról is beszéltek, hogy az orosz és a fehérorosz játékosok - például a világelső Danyiil Medvegyev - is részt vehetnek a tornán, de az ukrajnai háború miatt semleges sportolóként, és nem saját hazájuk képviseletében.

MTI