Roland Garros - Egy héttel eltolták a rajtot

2021. április 8. - 13:07 | Sport

Az eredetileg tervezettnél egy héttel később, május 30-án rajtol a francia nyílt teniszbajnokság, a Roland Garros.

Roland Garros - Egy héttel eltolták a rajtot
-illusztráció- (Fotó: AP)

A szervezők csütörtökön jelentették be a május 23-i kezdés csúsztatását, annak reményében, hogy a koronavírus-járvány miatt bevezetett védelmi intézkedések az országban addigra enyhülnek, így pedig nagyobb számú nézősereget engedhetnek majd be a viadalra.

"Konzultáltunk a hatóságokkal, valamint a teniszvilág vezetőivel, ezt követően döntöttünk a halasztásról"

- fogalmazott Gilles Moreton, a francia teniszszövetség elnöke.

Kiemelte, a nézők jelenléte nagyon fontos a játékosoknak, a szervezőknek, illetve a tévénézőknek is, és bíznak abban, hogy ez a plusz egy hét segítségükre lesz a minél jobb atmoszféra megteremtésében.

"Az ATP és a WTA is folyamatosan azon dolgozik, hogy a halasztás bejelentése után optimalizálja a versenynaptárat, hogy a játékosok megfelelően készülhessenek a Roland Garrosra és az azt követő viadalokra is"

- jelent meg a férfi, valamint a női versenyeket szervező ATP és WTA közös közleményében.

A Garros elnapolása azt jelenti, hogy a salakos Grand Slam-torna második hete ütközni fog a füves pályás szezon első hetével, így azoknak, akik sokáig versenyben maradnak Párizsban, kevesebb idejük lesz felkészülni a wimbledoni viadalra, amelynek kezdési időpontja - június 28. - nem változik.

"A mostani döntés a Grand Slam-versenyek szervezőinek teljes egyetértésével született meg"

- közölték a wimbledoni szervezők.

A Roland Garros selejtezőit május 24. és 28. között rendezik meg.

A tavalyi párizsi tornát négy hónappal kellett elhalasztani a járvány miatt, és csak szeptember 28-án kezdődhettek meg a főtábla küzdelmei. Egy évvel ezelőtt a wimbledoni Grand Slamet meg sem tudták rendezni, míg idén az Australian Open három hét csúszással, február 8-án kezdődött a pandémia miatt.

(MTI)

Címkék: roland garros