Roland Garros - Ilyen a sajtóvisszangja Rafael Nadal győzelmének

2020. október 12. - 14:13 | Sport

Rafael Nadal vasárnap - saját rekordját tovább javítva - 13. alkalommal nyerte meg a férfi egyest a francia nyílt teniszbajnokságon, ezzel pályafutása 20. Grand Slam-trófeáját gyűjtötte be, amivel utolérte Roger Federert az örökranglista élén.

Roland Garros - Ilyen a sajtóvisszangja Rafael Nadal győzelmének
Fotó: TASR/AP

A 34 éves spanyol játékos a szerbek világelsőjét, Novak Djokovicot verte a fináléban.

A nemzetközi sajtó a következőképpen kommentálta a döntőt:

Spanyolország:

El Pais:

"Nadal Federer édenkertjében. A mallorcai átgázolt Djokovicon a párizsi fináléban, és 100. győzelmével 13. bajnoki címét szerezte a Roland Garroson. Ezzel egyben beállította a svájci történelmi, 20 Grand Slam-sikerből álló rekordját."

La Vanguardia:

"Ez a Roland Garros, Nadal az uralkodó. A spanyol összezavarta Novak Djokovicot, megszerezte 20. nagy trófeáját, s utolérte Roger Federert. A tenisztörténelem legfurcsább Roland Garrosán Nadal szinte erőszakos eltökéltséggel kerekedett a világelső fölé, akit kikergetett a párizsi salakpályáról. Lehet, hogy Djokovic a világelső, de itt Nadal uralkodik."

Franciaország:

Le Monde:

"Rafael Nadal meghosszabbította az uralkodását a Roland Garroson. Még a szezon egyetlen veretlen játékosa sem tudta ledönteni, vagy akár csak megingatni a szobrát."

Olaszország:

Gazzetta dello Sport:

"Rafael Nadal és Novak Djokovic meccsének kiegyenlítettnek kellett volna lennie, teljesen nyílt végkimenetellel. Ehelyett az ördögi Nadal mindenkire rácáfolt, uralta a mérkőzést. 13. Roland Garros-siker, 20. Grand Slam-győzelem: ezek a számok inkább földönkívüliek, mint emberiek."

Nagy-Britannia:

Guardian:

"Rafael Nadal megsemmisítette Novak Djokovicot és 13-adszor is megnyerte a francia nyílt bajnokságot"

Mirror:

"A salak királya! Nadal megverte Djokovicot és beállította Federer Grand Slam-rekordját."

Daily Mail:

"Rafael Nadal kiharcolta történelmi, 20. Grand Slam-győzelmét úgy, hogy simán, három szettben megverte Novak Djokovicot."

The Sun:

"Karrierje egyik legkomplettebb teljesítményével Nadal mindössze hét játékot veszített a döntőben."

Szerbia:

24 Sata:

"Rafa lesöpörte Novakot a pályáról, és beállította Federer GS-rekordját"

Blic:

"Nadal legyőzte Djokovicot a Roland Garros döntőjében. A szerb szettet sem tudott nyerni. A spanyol elképesztő teniszt mutatott be. Novak már mindent elért, kivéve azt, hogy legyőzze Rafael Nadalt a párizsi fináléban. Energia és szenvedély nélkül teniszezett."

Kurir:

"Novak Djokovic egy lépéssel a történelem előtt befejezte. Kikapott egy fenomenális Rafael Nadaltól."

(MTI)