Roland Garros - Zverev bokasérülés miatt feladta a Nadal elleni elődöntőt

2022. június 3. - 19:10 | Sport

Rafael Nadal jutott elsőként fináléba a francia nyílt teniszbajnokság férfi egyéni versenyében, mivel Alexander Zverev a második szett végén bokasérülést szenvedett és feladta az elődöntőt.

Roland Garros - Zverev bokasérülés miatt feladta a Nadal elleni elődöntőt
Rafael Nadal (TASR)

A szakadó eső miatt bezárt tető alatt játszották a mérkőzést, amelyen Zverev egyből el tudta venni ellenfele adogatását, de Nadal 4:4-nél utolérte német riválisát. A játékrész végül - hárított játszma- és bréklabdák után - rövidítésben dőlt el, amiben a torna tizenháromszoros bajnoka 2-6-ról fordítva, a hatodik szettlabdáját egy fantasztikus elütéssel kihasználva bizonyult jobbnak.

A második etapban adogatóként mindkét játékos szenvedett: úgy jutottak el 5:5-ig, hogy mindketten négyszer brékeltek. Két játékkal később, amikor a 36. születésnapját éppen pénteken ünneplő Nadal kiharcolta az újabb rövidítést, Zverev jobb bokája egy csúszásnál aláfordult, a német játékos pedig fájdalmasan kiabálva elterült a földön.

A kétszeres világbajnok német teniszezőt tolókocsiban vitték az öltözőbe, majd néhány perccel később Zverev mankókkal visszajött és kezet nyújtott riválisának, ami véget vetett a rendkívül magas színvonalú találkozónak.

A 21-szeres Grand Slam-bajnok Nadal pályafutása 14. Roland Garros-döntőjére készülhet, eddigi 13 fináléját mind megnyerte.

Eredmény, elődöntő, férfiak:
Nadal (spanyol, 5.)-Zverev (német, 3.) 7:6 (10-8), 6:6-nál Zverev feladta
később:
Ruud (norvég, 8.)-Cilic (horvát, 20.)

MTI