Romain Grosjean: Láttam a halált közeledni

2020. december 2. - 09:45 | Sport

A Bahreini Nagydíjon horrorbalesetet szenvedő Romain Grosjean a történtek után először adott interjút.

Romain Grosjean: Láttam a halált közeledni

A francia pilóta az első körben csapódott a falnak autójával, amely kettétört, a kifolyó benzin miatt pedig azonnal lángra kapott. A Haas versenyzője óriási szerencsére ki tudott szállni a járműből és a tűzoltók segítségével kimenekült.

A pilóta szerencsére csak könnyebb égési sérüléseket szenvedett és egy bokaficammal megúszta, azóta a kórházból is kiengedték.

Grosjean a baleset óta először adott interjút a PlanetF1 című lapnak, ahol azt mondta, Niki Lauda híres balesete és a családja járt a fejében.

"Nem veszítettem el az eszméletemet, így ki tudtam csatolni a biztonsági övem. A kormány viszont már nem volt nálam, kirepülhetett az autóból. A sisakom plexije narancssárga lett, mindenütt csak lángokat láttam, azonnal Niki Lauda jutott eszembe. Láttam a halált közeledni, így az egyetlen megoldás a menekülés volt"

– idézte a lap Grosjeant.

„Az járt a fejemben, hogy a gyermekeimért muszáj kiszálnom. Csak ők jártak a fejemben, a gyermekeim és a szüleim, magam miatt nem is igazán aggódtam. Végül megúsztam kis sérülésekkel, meg egy bokaficammal, ami akkor azt hittem, törés. Örülök, hogy élek" - mondta, majd megemlítette a HALO-rendszert is, vagyis azt a glóriát, amely 2018 óta az autókon van és amely nélkül alighanem belehalt volna a balesetbe.


(via 24.hu)