Ronaldo és Pepe is ott van a portugál keretben

2023. március 17. - 18:12 | Sport

Roberto Martínez szövetségi kapitány pénteken kihirdette a portugál labdarúgó-válogatott keretét, amelyben Cristiano Ronaldo és Pepe is helyet kapott.

Ronaldo és Pepe is ott van a portugál keretben
-illusztráció- (Fotó: TASR/AP)

A jelenleg a szaúdi bajnokságban szereplő, ötszörös aranylabdás Ronaldo válogatott pályafutása tovább folytatódhat, miután Martínez az előzetes ígéretéhez híven - három kivétellel - bizalmat szavazott a katari világbajnokságon résztvevő játékosoknak.

"Nem foglalkozom az életkorral"

- mondta a szakvezető utalva arra, hogy Ronaldo 38, míg Pepe 40 éves.

Ronaldo eddig 196 válogatott mérkőzésen 118 gólt szerzett, utóbbi világrekord, előbbi kategóriában egyelőre holtversenyben áll az örökrangsor élén a kuvaiti Bader al-Mutavával. Pepe eddig 133 meccsen nyolcszor volt eredményes.

Meghívót kapott a tavalyi vb-ről sérülés miatt lemaradó Diogo Jota (Liverpool), Diogo Leite (Union Berlin) és a Sporting CP 21 éves játékosa, Goncalo Inácio is bemutatkozhat a portugál válogatottban.

A 49 éves spanyol Martínez Fernando Santost váltotta a kispadon, akit a katari világbajnokságot követően menesztettek, miután a gárda a negyeddöntőben búcsúzott Marokkóval szemben.

A portugál válogatott legközelebb csütörtökön lép pályára, ekkor hazai pályán Liechtenstein ellen kezdi meg az Európa-bajnoki selejtezőt, majd jövő vasárnap Luxemburggal csap össze idegenben a második fordulóban.

(MTI)

Címkék: Pepe, Cristiano Ronaldo