Rongyos 6 millió euróból újulnak meg az utak Lég és Vághosszúfalu mellett

A Nagyszombat Megyei Önkormányzat megkezdte az útfelújítást a dunaszerdahelyi járásbeli Lég község határában, valamint a Sopornya (Šoporňa) – Vághosszúfalu (Dlhá nad Váhom) szakaszon Galánta mellett. A munkálatok összköltsége mintegy 6 millió euró lesz. A projekt megvalósítását az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatja.

Rongyos 6 millió euróból újulnak meg az utak Lég és Vághosszúfalu mellett

Lég mellett a II/572-es jelzésű utat újítják fel a forgalom biztonságának és folyamatosságának biztosítása végett. A projekt költségvetése 2,5 millió euró, ennek 85 százalékát uniós, 10 százalékát állami és 5 százalékát megyei támogatásból fedezik.

A II/573-as jelzésű, Sopornya – Vághosszúfalu közötti útszakasz köti össze az R1-es gyorsforgalmi út Nyitra és Nagyszombat közötti szakaszát a Galántáról Érsekújvárba vezető, I/75-ös úttal. Az útburkolat felújításától nagyobb biztonságot, gördülékenyebb közlekedést, a balesetek számának és a közlekedés energiaigényének csökkenését várják. Ennek a szakasznak a felújítása 3,4 millió euróba fog kerülni.

Jozef Viskupič megyefőnök elmondta: három további útszakasz felújítása már nyár végén elkezdődhet. A költségeket szintén uniós támogatásokból fogják fedezni.

(TASR)