Röplabda: Ezer gyerek szurkolt a komáromiak mérkőzésén

2023. január 26. - 16:49 | Sport

A második mérkőzésen a Rieker UJS Komárom csapata 3:1-es győzelmet aratott hazai pályán a Projekt RD SVF csapata ellen a röplabdások Niké Extraligájában. Az első mérkőzést, amely kedden került megrendezésre, szintén a Rieker UJS Komárom nyerte 3:0 arányban.

Röplabda: Ezer gyerek szurkolt a komáromiak mérkőzésén
Fotó: Rieker UJS Komárom

A szerda délelőtti találkozó 10:30 órás kezdettel különleges és egyben nagyszerű alkalom volt ahhoz, hogy a komáromi klubmenedzser minél több szurkolót csábítson a városi sportcsarnokba. Az egyedülálló rendezvény a "Röplabdára megy az iskola" projekt keretein belül valósult meg, ahol a komáromi VK Spartak UJS röplabdaklub nagyon pozitív visszajelzésekkel találkozott a Komáromi járás és Komárom városának iskoláitól. A projektbe ezer gyerek kapcsolódott be 19 iskolából.

"Ezúton is szeretnénk a klub nevében megköszönni az összes iskolának a részvételt és az együttműködést, öröm volt velük kommunikálni. Az esemény nagyon sok pozitív visszajelzést kapott a mérkőzés előtt, közben és után is az egész sportolói közösségtől. Alapvetően az oktatás keretein belül a gyermekeknek szólt, ugyanúgy, ahogy színházba vagy koncertekre járnak, ezúttal a saját szemükkel láttak egy profi extraligás mérkőzést. Egyedülálló rendezvény részeseként, különleges élményekkel gazdagodtak és megismerték a röplabda sportágat egy igazi tétmérkőzésen" nyilatkozta a rendezvény főszervezője, egyben a sport-, kommunikációs és marketing-klubmenedzser, Mihalička Róbert.

A gyerekek számára különböző játékokat szerveztek, az alapiskolás diákok saját kezűleg több tucat transzparenst és szurkolói táblát készítettek, az iskolák ajándéktárgyakban részesültek, több száz gyerek szerzett aláírást a kedvenc játékosoktól, példaképektől a mérkőzés utáni autogramosztáson.

A komáromi klub az aktuális szlovák bajnok, szlovák kupagyőztes 2022-ben, a MEVZA Közép-európai röplabda liga és az európai CEV Challenge Kupa résztvevője, ahol például a híres görög Olympiacos Pireus csapata ellen játszott, amely minden idők 4. legjobb röplabdacsapata a világon.


-para-