Röplabda: A komáromiak legyőzték az esélyesebb Kamnikot a MEVZA kupában

2023. január 20. - 12:11 | Sport

A MEVZA kupa negyedik versenyén a komáromi röplabdázók kiváló formában voltak.

Röplabda: A komáromiak legyőzték az esélyesebb Kamnikot a MEVZA kupában
Fotó: RIEKER UJS KOMÁROM

Gabriel Chochoľák edző játékosai már kedden is győzni akartak a horvát bajnokság listavezetője, az Eszék csapata ellen, de 2:3-ra elveszítették a mérkőzést. Szerdán a MEVZA – Közép-európai Liga harmadik helyén álló csapatával, a szlovén Kamnikkal mérték össze erejüket a komáromiak.

Bár a Kamnik volt a mérkőzés nagy esélyese, a Komárom kiváló teljesítményének köszönhetően, még pontot sem szerzett. A komáromiak számára ez volt a negyedik győzelem a bajnokságban, a tabellán az 5. helyen állnak.


MEVZA - FÉRFI - 4. VERSENY - SZERDA:

OK CALCIT KAMNIK (Slo.) - RIEKER UJS KOMÁROM 0:3 (23:25, 20:25, 23:25)

Bírók: Adler és Horváth (mindketten magyarok), 35 néző.


CALCIT KAMNIK: Sosa Sierra 15, Pavlović 9, Mitrašinović 7, Mujanović 4, Aponza Carabali 4, Okroglič 3, Vinkovič 3, Arsenoski 1, Planinšič 0, Lazar 0, libero Klobučar. Edző: Pleško Matija.

RIEKER UJS: Gergely 16, Szarek 13, Kohút 12, Mačuha 9, Ogurčák 6, Kasperkevič 2, libero Krajčo. Edző. Chochoľak Gabriel.


Gabriel Chochoľák, a Rieker UJS edzője: "Fantasztikus teljesítményt nyújtottunk egy erős ellenféllel szemben, aki teljesen más célokra koncentrált, mint mi. 3:0-ra nyertünk, ami elképesztő. Koncentrált teljesítményt nyújtottunk. A harmadik szettben hat ponttal vezettünk, de hagytuk, hogy az ellenfelünk felzárkózzon, végül mégis megnyertük a szettet, aminek nagyon örülök. Ezen a mérkőzésen minden úgy alakult, ahogyan az a nagykönyvben meg van írva. Mi egy olyan csapat vagyunk, amelynek két arca van. Az egyik az, hogy kiváló teljesítményt nyújtunk, aztán jön az érthetetlen koncentrációvesztés, ami a hazai versenyeken gyakran előfordul velünk, és így saját magunkat húzzuk le. A MEVZA mentalitását kell átvinnünk a saját versenyeinkre.“


-para-