Rossz húzás volt a slovanos górétól "Heil Hitler"-esen nácizni, speciálisan foglalkoznak a jobbjával

2019. augusztus 16. - 11:00 | Belföld

Speciális Ügyészi Hivatal beosztottja vádat emelt a Speciális Büntetőbíróságon ifjabb Ivan Kmotrík, a Slovan fociklub alelnöke és vezérigazgatója ellen. A beadvány szerint a slovanos sportmenedzser azzal vádolható, hogy egy tavalyi meccsen náci karlendítéssel szimpátiáját fejezte ki az alapvető emberi és szabadságjogok elnyomását célzó mozgalom iránt. 

Rossz húzás volt a slovanos górétól "Heil Hitler"-esen nácizni, speciálisan foglalkoznak a jobbjával
Forrás: Youtube

Kmotrík tavaly május 1-jén az MFK Ružomberok elleni, Nagyszombatban lejátszott kupadöntő végén

"nyitott tenyérrel, összezárt ujjakkal fellendítette jobb karját a feje fölé és közben kiejtette a száján, hogy "Heil Hitler". Ezt követően még egy ideig kitartotta a jobbját a leírt módon, majd karját mélytartásban, a teste mellé zárta"

- írta le részletekbe menően az ügyészi hivatal szóvivője, mit is tett a slovanos vezető.

A vádiratot már megkapta az illetékes bíró, aki a dokumentum áttanulmányozást követően dönteni fog a következő lépésről.

Csütörtökön már beszámoltunk róla, hogy a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) vádemelési javaslatot tett ifj. Ivan Kmotrík, a Slovan Bratislava vezérigazgatója ellen. Amennyiben Kmotrík bűnössége beigazolódik, hat hónaptól három évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik. A Szlovák Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága ezért a tettéért már korábban 10 ezer euró bírságra ítélte Kmotríkot.

TASR