Rossz napja volt a ficsúrnak, miért is ne zárta volna azzal, hogy börtönbe akar kerülni?!

2019. február 25. - 08:56 | Külföld

Az utóbbi évek legfurcsább hívása érkezett be a 911-es vészbejelentő vonalra, az arkansasi Van Burenben, csütörtök este - írta az ABC News-ra hivatkozva a 24.hu.

Rossz napja volt a ficsúrnak, miért is ne zárta volna azzal, hogy börtönbe akar kerülni?!
Illusztráció (Fotó: Pixabay.com)

Egy 18 éves fiú hívta a rendőrséget, hogy bejelentse, az otthonában illegálisan alkoholt fogyasztott egy fiatalkorú: ő maga. (Az Egyesült Államokban 21 éves kortól legális az alkoholfogyasztás.) Egy járőr ki is ment a helyszínre, és letartóztatták a srácot, de nem azért mert korhatár alatt ivott – írja az Abc News.

A fiú azt monda az operátornak, hogy rossz napja volt, ezért ivott, de megbánta, mert még csak 18 éves, ezért börtönbe akar kerülni. Amikor a rendőrök a kimentek a házhoz, a srác magasba tartott kézzel elindult feléjük, anélkül, hogy erre felszólították volna. A rendőrök látták, hogy a fiú be van rúgva, de nem teljesen részeg, ura önmagának, ezért azt mondták neki, menjen csak be és aludja ki magát. Ő azonban ragaszkodott hozzá, hogy bűnt követett el, amiért bűnhődni akar.

A rendőrök végül úgy döntöttek, nem hagyják magára fiút az utcán, ezért letartóztatták nyilvános részegeskedésért. Az arkansasi törvények szerint, akit nyilvános részegeskedésért tartóztatnak le, minimum hat órán át kell a fogdán tartani. A fiú is ennyit ült a cellájában, aztán hazaengedték. Mivel nem akarták súlyosbítani a másnaposságát, a nevét nem hozták nyilvánosságra.

(24.hu)