Rossz volt az idő, elmentek inkább szavazni a turisták

2016. március 5. - 15:14 | Régió

Jasnán éppen verseny zajlott óriás műlesiklásban, de a számot a kedvezőtlen időjárás miatt lefújták - írja a SME.

Rossz volt az idő, elmentek inkább szavazni a turisták
Fotó: TASR

Ezt a jelenlévő turisták közül sokan arra használták ki, hogy a kiváltott választási igazolványaikkal elmentek választani Pavčina Lehota községbe. Csakhogy annyian voltak, hogy mintegy egyórás sor alakult ki.

Námestovóból, Eperjesről, Érsekújvárból és Pozsonyból is voltak itt szavazók.

"Amikor reggel nyolckor elmentünk boltba, a szavazóhelyiség még üres volt. Akkor azt mondtuk, visszajövünk egy óra múlva. Amikor visszatértünk, már annyian voltak, hogy az utcán állt a sor" - mondta árvai turisták egy csoportja. Hozzátették, hogy sokan kihasználták, hogy a köd és az erős szél miatt csúszik a verseny.

Ugyancsak leginkább turisták szavaztak a legmagasabban, 1340 méter tengerszint feletti magasságban fekvő szlovákiai szavazóhelyiségben, a Csorba-tónál. Pavol Otčenáš, a helyi választási bizottság elnöke elmondta, hogy a szavazőhelyiségek megnyitását követően elsőként csaknem mindig ugyanaz a helyi lakos érkezik, utána viszont sűrűn jöttek az emberek.

Csorbató községben összesen 66 választásra jogosult személy él, sok turista szavaz viszont választási igazolvánnyal. Otčenáš közölte, hogy számukra információs táblákat helyeztek ki, hogy megtalálják, hol kell szavazni.

SME/TASR/para