Rossz vonatra szállt két marokkói menekült Érsekújvárban, elfogták őket

2019. november 20. - 11:45 | Belföld

A privigyei (Prievidza) vasútállomáson vett őrizetbe két marokkói férfit a vasúti rendőrség hétfőn kora este - közölte Michal Slivka, az országos rendőrkapitányság szóvivője.

Rossz vonatra szállt két marokkói menekült Érsekújvárban, elfogták őket
Illusztráció

Az állomás várótermében tartózkodtak, amikor a vasúti rendőrség egységei odamentek hozzájuk. Angolul kezdtek kommunikálni, és elmondták, hogy ők marokkói menekültek, személyi irataik viszont nincsenek.

Ezután ügyük az idegenrendészethez került, ahol a kihallgatásuk során elmondták, hogy Marokkóból repülőgéppel utaztak Törökországba, onnét pedig vonattal és busszal Görögországba, ahonnan Albánián, Koszovón, Szerbián és Magyarországon keresztül jutottak el Szlovákiába. Az érsekújvári vasútállomáson kellett volna átszállniuk egy vonatra, amivel Ausztriába juthatnak, de elmondásuk szerint rossz szerelvényre szálltak fel, így kerültek Privigyére.

Slivka közölte, hogy mindkettejüket adminisztratív úton kiutasítják az országból, majd a gálszécsi (Sečovce) menekültközpontban helyezik el őket, ahonnan biztosítják a hazaútjukat.

(TASR)