Rosszabbodik a járványügyi helyzet Szlovákiában, az ingázóktól is kérik majd a tesztet a határon

2020. november 27. - 16:00 | Belföld

Marek Krajčí egészségügyi miniszter és Ján Mikas tiszti főorvos pénteken délután tartott sajtótájékoztatót a szlovákiai járványügyi helyzetről.

Rosszabbodik a járványügyi helyzet Szlovákiában, az ingázóktól is kérik majd a tesztet a határon
Fotó: TASR

Krajčí elmondta, hogy rosszabbodik a járványügyi helyzet Szlovákiában – míg az északi régiókban valamelyest javult, addig a déli járásokban rosszabb lett. A miniszter szerint a jövő hét folyamán az új fertőzöttek számának növekedése várható.

Szlovákiában jelenleg 1685 fertőzött személyt kezelnek a kórházakban, közülük 122-en szorulnak mesterséges lélegeztetésre.

Krajčí hozzátette, hogy az ingázóknak, diákoknak és külföldön dolgozóknak december 7-től két hétnél nem régebbi antigén tesztet kell felmutatniuk a határon ahhoz, hogy beléphessenek Szlovákia területére.

Krajčí elmondta: a járványügyi bizottság jelenleg az SaS javaslatát véleményezi, és a jövő hét elején tárgyalnak majd róla. Ezt követően közösen bemutatják az új járványügyi tervet.

Ján Mikas tiszti főorvos szerint jelenleg nincs helye annak, hogy az enyhítő intézkedésekről gondolkozzanak. Meglátása szerint kevés rá az esély, hogy az éttermek az év végéig kinyithassanak.


TASR/para