Rosszul lett egy férfi a benzinkúton – sokkoló pillanatok következtek azután, hogy megérkeztek a mentők

2022. február 15. - 16:53 | Régió

Az elmúlt napokban rosszul lett egy férfi egy pozsonyi benzinkúton, ezért az alkalmazottak mentőt hívtak hozzá. Amikor azt hitték, végre megérkezett a segítség, olyan jelenetnek voltak szemtanúi, ami sokként érte őket.

Rosszul lett egy férfi a benzinkúton – sokkoló pillanatok következtek azután, hogy megérkeztek a mentők
Fotó: Cséfalvay Á. András - illusztráció

Az esetről szóló elbeszélés a közösségi hálón jelent meg. A benzinkút alkalmazottai már látásból ismerték a férfit, aki rendszeresen járt hozzájuk, mindig újságot vásárolt, majd továbbállt. Így volt ez múlt héten csütörtökön is. Műszakváltáskor dudálásra lettek figyelmesek, és akkor vették észre, hogy épp az említett férfi volt az, aki így próbálta felhívni magára a figyelmet, miután rosszul lett.

Az alkalmazottak azonnal mentőt hívtak, majd elsősegélyben részesítették – szétgombolták a kabátját és adtak neki vizet. Amikor a mentő megérkezett, az alkalmazottakat kellemetlen látvány fogadta. A mentőautóból kiszállt egy első látásra arrogáns orvos, és amikor odament az autóban ülő férfihez, aki megszólalni is képtelen volt, az orvos felkiáltott, hogy most neki kell kihúznia őt az autóból?

Elkapta a férfit a kabátján és felszólította, hogy szálljon át a mentőbe. Ő viszont csak elmutogatni tudta, hogy nem képes járni. Ekkor egy másik mentőssel mindenféle szakszerűséget nélkülözve úgy kihúzták a férfit az autóból, hogy a térdei a földet súrolták, miközben a mentőautóhoz vitték. Az egész incidens során az orvos nem spórolt a vulgáris szitkozódásokkal sem. Az alkalmazottak szerint kb. fél óra után távoztak. Később tudták meg, hogy a férfi végül elhunyt.

Alena Krčová mentőszóvivő a Nový Časnak megerősítette, hogy egy férfihez riasztották őket, aki nehezen lélegzett, valamint képtelen volt beszélni és kiszállni a járműből. Magával a mentési folyamattal kapcsolatban nem tudott állást foglalni.

Darina Schreková, a pozsonyi mentőszolgálat szóvivője a Nový Čas megkeresésére elárulta, hogy már foglalkoznak az üggyel, a beavatkozás körülményeit vizsgálják. Amennyiben a belső vizsgálat bármiféle mulasztást állapít meg, az előírásoknak megfelelően járnak el az érintett egészségügyi alkalmazottal szemben.


(Čas.sk/Pluska)