A pénzügyminiszter véletlenül volt a befektetőcsoport jachtján

2008. június 18. - 14:50 | Belföld

Ján Počiatek pénzügyminiszter elfogadta Robert Fico ellene, illetve, monacói kiruccanása ellen emelt kifogásait. Mint mondta, tapasztalatlan még a politikában, ezért hibázott. A közvéleményt azzal nyugtatta, hogy semmi komolyról nem beszélgettek a pénzügyi befektetőcsoport képviselőivel, mindössze az időjárásól és a Forma 1 versenyről volt szó.

A pénzügyminiszter kifejtette, hogy csupán a Fomra 1 monacói futamát nézte meg a jachton, nem pedig a J&T pénzügyi csoport képviselőivel akart találkozni. Saját bevallása szerint az időjárásól, az autóversenyről és érdektelen udvariassági témákról beszélgettek. “Egyáltalán nem azért voltam Monacóban, hogy a J&T-vel találkozzam, és főként nem a jachtjukon, ez csak véletlen” – fogalmazott a pénzügyminiszter.

A Plus jeden deň napilap hozta a hírt, hogy a pénzügyminiszter azt megelőzően volt a pénzügyi csoport jachtján, hogy felértékelték volna a szlovák koronát. A találkozón jelen volt Ivan Jakabovič a cég képviselője és Karol Biermann, a pozsonyi reptér igazgatója is.

Robert Fico ma feddte meg pénzügyminiszterét, és javasolta a közlekedési miniszternek, hogy rúgja ki a reptér igazgatóját. Ľubomír Vážny bejelentette, hogy eleget tesz a kormányfő kérésének.

A pozsonyi napilap információi szerint bizonyos cégek, többek között éppen a J&T, milliókat kaszált azzal, hogy valamilyen forrásból megtudta: május 29-ére virradó éjjel Brüsszelben felértékelik a szlovák koronát. Hogy aztán a döntés nyilvánosságra hozatala előtt nagy mennyiségben vásárolják fel a szlovák pénznemet, amelynek az árfolyama az euróhoz és a dollárhoz képest néhány óra alatt jelentősen megnőtt.

SITA