Tupý-gyilkosság: Ma döntenek a fogva tartás meghosszabbításáról

2008. július 25. - 10:42 | Belföld

Az I. számú Pozsonyi Járásbíróság ma dönt arról, hogy meghosszabbítják-e Daniel Tupý feltételezett gyilkosainak fogva tartását.

A mai tárgyaláson Richard H., Dávid V. és Ján S fogva tartásának meghosszabbításáról döntenek. A kerületi bíróság június 19-án elutasította fellebbezésüket, amelyben azt kérték, hogy hatálytalanítsák ugyanezen bíróság májusi döntését, amely szerint nem engedhetők szabadlábra. A három férfi februártól van fogságban. A Tupý-gyilkosság ügyében hét embert vádolnak, egyikőjük aóta meghalt, ugyanis 2005-ben öngyilkos lett. Karol P-t is vád alá helyezték, őt egyébként egy másik gyilkosság elkövetésével is vádolják, amelyet a pozsonyi Boston bár előtt követtek el. Ő ráadásul a tanúkat is megpróbálta befolyásolni. A kerületi bíróság a három férfit azért nem helyezte májusban szabadlábra mert fennállt annak a veszélye, hogy megfélemlítik, befolyásolják a tanúkat, ill. további bűncselekményeket követnek el – mondta akkor a szóvivő.

Richard H.-t gyilkossággal és csoportos garázdaságal, Dávid V.-t és Ján S.-t súlyos testi sértéssel és garázdasággal vádolják. Mindhárman panaszt tettek a fogvatartás meghosszabbítása ellen, ám a bíróság nem fogadta el sem a felajánlott pénzóvadékot, sem az ígéreteiket, hogy nem befolyásolják az ügy menetét.