Milan Sidor lett a kommunisták elnökjelöltje

2008. augusztus 2. - 13:44 | Belföld

A Szlovák Kommunista Párt (KSS) jelöltje a jövő évi elnökválasztásokon a pártonkívüli Milan Sidor lesz. A párt központi bizottsága döntött így szombati ülésén Losoncon. Sidor 57 éves, egykori főiskolai tanár. Jelenleg az Eperjesi művelődési intézet vezetője. Tagja a „Slovanská vzájomnosť” szláv szövetségnek és a Szlovák Antifastiszta Szövetségnek.

Jozef Hrdlička, a kommunista párt elnöke  szerint azért nem választottak jelöltet saját tagjaik sorából, mert a köztársasági elnök pártokon felül áll. Hrdlička kifejtette a SITA hírügynökségnek , hogy ez a kommunista párt nyitott politikájának jele és a párt a jövőben is esélyt akar adni az új arcoknak a politikában. Augusztus közepén kezdenek a petíciós aláírásgyűjtésbe, mivel  Sidor jelöléséhez kellő támogatás kell.

Sidor szívén viseli a baloldali értékéket, a jelen  globalizáció szerinte leginkább a szlávoklakta vidékek munkalehetőségeit érintette kedvezőtlenül.  A mai szlávság Szlovákia baloldali programjaival kapcsolatos álláspontját  szeretné képviselni.

SITA, -para-