PÁRTAJÁNDÉKOK: A KDH kasszáját is vizsgálják

2008. augusztus 4. - 18:46 | Belföld
A KDH-val gyarapodott azon pártok névsora, akik a Fair-play szövetség szerint törvénytelenül fogadtak el pártadományokat.
A szervezet szerint a KDH 2006-ban 50 000 koronát (1 660 €) fogadott el a Brantner Nova cégtől, amely 2007-ben a HZDS-t is támogatta, és amelyben egy önkormmányzatnak is részesedése van. 2007-ben a KDH egy másik, 5000 koronás (166 €) ajándékot is elfogadott, ebben pedig az a kivetnivaló, hogy polgári társulástól érkezett – mondta az Aliancie Fair-play igazgatója, Zuzana Wienk.

Pavol Abrhám (KDH), aki a párt tavalyi átvilágításában részt vett, azt mondta, kedden utánanéz a kifogásolt dolgoknak, és amennyiben tényleg törvénytelenek, akkor visszküldik a pénzt.

„Mivel az ajándékokat a járási szervezetink kapták, kiadunk egy pártrendelkezést, hogy a jövőben a szerevzetektől és állami vagy önkormányzati résztulajdonú cégektől ne fogadjanak el támogatást“ – nyilatkozta a KDH-s politikus.

Zuzana Wienk javasolta a parlament illetékes bizottságának az ügy kivizsgálását, egyben felhívta a figyelmet, hogy a 2006-os törvénytelenségek miatt már csak az idén lehet büntetést kiszabni.

SITA/para