Ismét egy rejtélyes adomány a HZDS-nél

2008. augusztus 6. - 10:28 | Belföld
Amint csitulnak az előző pártajándék feletti viták, már jön is egy újabb. Ezúttal egy tavaly december 18-án, a központi titkárnő, Zdenka Kramplová által aláírt, 11 millió korona (365,1 ezer euró) átvételéről szóló dokumentum burkolózik a homályba.

A legfőbb probléma ezzel, hogy Zdenka Kramplová aznap késő estig Brüsszelben tartózkodott, ahol a bortermelés reformjáról szavazott.

A brüsszeli szlovák képviselőtestület szerint Kramplová koraeste, fél órás késéssel repült el Brüsszelből és este nyolc körül érkezett a schvechati reptérre. A HZDS szóvivője, Monika Zakariásová elmondta, hogy a párt már nyilatkozott az adományok kérdésében hétfőn és lezártnak tekintik az ajándékozási ügyeket.

A Markíza televíziónak Zuzana Wienk a Fair-play Szövetségtől megjegyezte, hogy jegyzőnek kellene hitelesítenie az ajándékozó és az ajándékozott szervezet küldöttének aláírását is. A Mozgalom viszont máig nem tisztázta, miért nem része az ajándékozási szerződéseknek a jegyzői hitelesítés.

A hallgatást a pézügyek és költségvetés ellenőrzésére felállított parlamenti bizottság törheti meg, amelynek tagjai döntenek arról, hogy a HZDS kapjon-e büntetést a működéséért, vagy sem.

SITA/para

Címkék: ajándék, HZDS