Brocka: A szociális vállalat tökéletes klientizmust takar

2008. augusztus 31. - 16:28 | Belföld
Ez a tökéletesen végrehajtott klientizmus, amelyet szociális vállalatnak neveznek - állította ma, szintén a Szlovák Televízió 5perc múlva 12 adásában, Július Brocka, a KDH parlamenti képviselője.

Szerinte Viera Tomanová miniszterasszony tárcája százmilliókat oszt szét klientista módszerekkel a Smerhez közelálló személyeknek. Az ellenzék képviselői a jövő héten találkoznak, és egyik témájuk Brocka szerint Tomanová leváltására benyújtandó indítvány lesz.

A miniszterasszony válaszként Brocka kijelentésére elmondta, hogy a "szociális vállalat" projekt nem az ő, sem pedig a kormány ötlete, hanem egy sikeresen működő projekt az EU fejlett államaiban, amit csak át kívánnak onnan venni.

Brocka kritizálta a kormány jelenlegi családokkal szembeni politikáját is. Szerinte sehová nem vezet, ha a demográfiai fejlődés befolyásolása érdekében használják eszközként az első gyermek születésekor fizetett juttatást. "A problémánk hogy kevés második, illetve harmadik gyermek születik. Ha a középkorú generációnak a jövőben nem kell tartania attól, ki fog az első pilléren keresztül az ő nyugdíjukért dolgozni, akkor alapjaiban kell megváltoztatni a kormány családi politikáját." - tette hozzá. TOmanová szerint viszont minden rendben a családi politikájukkal.

SITA/para