Szabadlábra helyezték a Tupý-gyilkosság két vádlottját

2008. október 1. - 11:19 | Belföld
A Pozsonyi járási bíróság szabadon engedte Dávid V.-t és Ján S.-t, akiket azzal vádoltak, hogy bűnrészesek voltak Daniel Tupý meggyilkolása ügyében. A gyilkossággal vádolt Richard H. azonban a fogdában marad.

Richard H. kérelmét elutasította a bíróság, ugyanis fennáll a veszélye, hogy kikerülné a vizsgálatot, akadályozná a büntető eljárást és befolyásolná a tanúkat. Richard H. fellebezést nyújtott be a döntés ellen.

A másik két vádlott esetében már nem áll fenn a veszélye, hogy befolyásolnák a tanúkat, uganis az ő ügyükben már az összes tanút meghallgatták. A bíró azonban hozzátette, hogy amennyiben bármilyen befolyásolásra sor kerülne, azonnal visszakerülnének a börtönbe. Őket garázdasággal és testi épség veszélyeztetésével vádolják. Az ügyésznő fellebbez a szabadon bocsátásuk ellen.

A már szabadlábon lévő két vádlottal, Michal B.-vel és Róbert J.-vel együtt rövid időn belül mind az öt vádlott a bíróság elé kerülhet.

Daniel Tupýt és barátait 2005. november 4-én támadta meg egy feltehetően tíz főből álló fiatal banda a pozsoni Tyrš rakparton. A fiatal diák belehalt sérüléseibe.

SITA/para