Negyvenhat milliós csalás

2008. október 7. - 16:40 | Belföld
Negyvenhat millió koronás csalással vádolta meg a Korrupcióellenes Hivatal Radovan M. 37 éves szinai vállalkozót.

A férfi ugyanis egy társaság statutáris képviselőjeként szerződést kötött a kis- és középvállakozásokat fejlesztő nemzeti ügynökséggel, mégpedig egyszeri, vissza nem térítendő 46 millió koronás támogatásról, amit egy lakkozósor megvételére és egy gyártócsarnok megépülésére kellett volna felhasználni. Ezt annak ellenére kötötte meg, hogy gondjai voltak a Szociális Biztosítóval, az adóhivatallal és az egészségbiztosítóval is. Márpedig ebben az esetben a törvény tiltja a támogatást.

A Korrupcióellenes Hivatal befektetési csalással és az Európai Unió pénzügyi érdekeinek megkárosításával vádolta meg Boris K. és Anton B. pozsonyi lakosokat, mert a munkaügyi minisztériumtól hét hamis kérvénnyel 2,4 millió korona támogatást akartak kicsalni.

Uniós támogatást csaltak ki a munkahivataltól azok a Nagykürtös járásbeli személyek is, akik olyan válalkozói tevékenységre kértek támogatást, amiről eleve tudták, hogy nem fogják elvégezni. A hivatal összesen 180 ezer koronát utalt át nekik, most mindannyiuk ellen eljárás folyik.

SITA, -para