Kubiš felhívta Göncz Kingát a DAC-Slovan meccs kapcsán

2008. november 2. - 18:27 | Belföld
A magyar és a szlovák külügyminiszter is beszélt egymással a Dunaszerdahelyen történtekről, Ján Kubis azért hívta fel Göncz Kingát telefonon, hogy tájékoztassa a részletekről - mondta Szelestey Lajos külügyi szóvivő vasárnap az MTI-nek.

Göncz Kinga azt kérte Ján Kubistól, hogy a szlovák hatóságok vizsgálják ki, mennyire volt arányos a rendőri fellépés, mert a nyilvánosságra került képek kétségeket vethetnek fel a közvéleményben az indokoltságot és az arányosságot illetően - mondta Szelestey Lajos. A két külügyminiszter egyébként hétfőn személyesen is tárgyal egymással a franciaországi Marseilles-ben az EU külügyminisztereinek tanácskozásán - tette hozzá.

Az MTI azon kérdésére, hogy vajon a szombaton Dunaszerdahelyen történtek hatással lehetnek-e a két ország viszonyára, Szelestey Lajos azt mondta: először meg kell vizsgálni, hogy mi történt a mérkőzésen.

A DAC és a Slovan Bratislava szombati mérkőzését botránysorozat kísérte, a találkozóra Magyarországról is érkeztek drukkerek. A meccs során a két szurkolótábort elkülönítették, nem verekedhettek össze, de szócsata és dobálózás azért volt. A játék első negyedórájának elteltével azonban a szlovák rohamrendőrség benyomult a hazaiak szektorába, ahol a magyarok is voltak és rátámadt az emberekre. Összesen 31 embert állítottak elő, köztük 16 magyar állampolgárt. Tizenegyen megsérültek, köztük öt magyar állampolgár.

MTI