Fővárosi Nagycirkusz: Ismét a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fóruma ellen

2008. november 4. - 19:25 | Belföld

A pozsonyi parlament ma ismét bíráló határozatot hozott a KMMKF ellen, az MKP nem vett részt az ülésen, ezzel fejezte ki tiltakozását.

A képviselők ismét amiatt bírálták a fórumot, mert az szerintük Szlovákia belügyeibe avatkozik. A határozatban mélységes elégedetlenségüket fejezik ki a magyar képviselők eljárása miatt. Az MKP nem vett részt az ülésen, ezzel titltakozott. A képviselők ugyanis elítélték az MKP-t amiatt, mert az más országbeli magyar képviselőkkel együtt részt vesz a fórum ülésein.

Az elítélő nyilatkozatot Pavol Paška házelnök (Smer) javasolta. Főképp koalíciós honatyák támogatták. A pozsonyi parlamenti képviselők szerint a magyar parlament tanácsadói szervet csinált a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fórumából s ezzel azon aggodalmakat kelti, melyek szerint megengedhetetlenül beavatkozik a szuverén Szlovákia belügyeibe. Az MKP képviselőinek azt róják fel, hogy ezzel a részvétellel egy másik állam tanácsadóivá váltak. Épp ezért felszólítják az MKP pozsonyi parlamenti képviselőit, hogy teljesítsék képviselői esküjüket.

Az MKP parlamenti képviselői szerint azonban a részvétellel nincs semmi baj, ez megszokott, alkalmankénti találkozó a szomszédos országok magyar képviselői közt. Az MKP álláspontját kedden részben megvédték az SDKÚ és a KDH képviselői is, akik azt javasolták –az MKP val együtt, hogy a szavazást halasszák el a Paška-Szili - találkozóig. A koalíció ezt elutasította.

SITA, -para