Kassára is érkeznek magyar szurkolók?

2008. november 7. - 17:58 | Belföld
Robert Fico kormányfő Brüsszelben az Európai Unió vezetőivel való informális találkozója után közölte, hogy értesülései szerint a kassai csapat DAC elleni bajnoki meccsére is érkeznek szurkolók (?) Miskolcról, illetve Budapestről.

"Mindenáron provokálni akarnak? Rosszat akarnak? Olyan atmoszférát akarnak teremteni, amely nem összeegyeztethető a jószomszédi viszonyt szorgalmazó filozófiánkkal?" - tette fel kérdéseit a kormányfő. Hozzátette, reméli, hogy az állampolgárok nem követik ezeket az extrém, radikális megnyilvánulásokat, amelyek a határon túlról (!) nyúlnak át hozzánk. "Őszintén remélem, hogy a legsúlyosabb forgatókönyvek nem valósulnak meg." - mondta.

Az MFK Košice csapatának vezetősége úgy döntött, jelentősen szigorítják a biztonsági intézkedéseket a legfelsőbb osztály eme mérkőzésén. Ahogy a csapat weboldalán is írják, az egyesület képviselői tárgyaltak a biztonsági szervekkel, rendőrségel és a szervezőkkel az ügyről. Jozef Vukušič klubelnök közölte, hogy bár nem kockázatos mérkőzésről van szó, az elmúlt heti események alapján nem szeretnék alábecsülni a biztonság fontosságát.

Štefan Tarkovič sportigazgató hozzátette, hogy a mérkőzés elején a hangosbemondó figyelmezteti a szurkolókat, hogy a rendőrség kamerákkal figyeli a mérkőzést, és megkérik őket, tartózkodjanak a fajellenes megnyilvánulásoktól. Szigorodnak az ellenőrzések a stadionba és az egyes szektorokba való belépéskor. A sportigazgató még elmondta, számolnak azzal is, hogy a mérkőzésre érkeznek a közeli Diósgyőr szurkolói, mégha csapatuk aznap Debrecenben játszik is. Éppen ezért a rendőrség és más biztonsági szervek megerősített egységei lesznek jelen.

SITA/para