A szlovák kormányhivatal előtt felállítják az ismeretlen idióta szobrát!

2008. november 11. - 13:24 | Belföld
Ez egyáltalán nem vicc, a pozsonyi kormányhivatal előtt felállítják az ismeretlen idióta szobrát, tiltakozásul a Fico-kormány politikája ellen.

Jövő héten hétfőn, a bársonyos forradalom 19. évfordulóján Pozsonyban a kormányhivatal épülete előtt felállítják az ismeretlen idióta szobrát az OKS, a Polgárok a Totalitarizmus Ellen és a Polgári Demokrata Ifjúság szervezésében, a Fico -kormány politikája elleni tiltakozásul. Ezt Ondrej Dostál jelentette be az OKS részéről.

- Megkeseredett a szánk íze a szlovák politika vulgarizálódása miatt. Elkeseredtünk amiatt, mert Slota ittasan nyilvánosan szónokolhat és sértegetheti a szomszéd nemzetet, Mečiar antiszemita nézeteket hangoztathat a parlamentben és Fico idiótának nevezheti az újságírókat - tudatták a szervezők a www.17november.sk oldalon.

A szervezőknek elegük van továbbá a növekvő klientelizmusból és korrupcióból, az ország pártok szerinti megosztásából, a hatalom arroganciájából. A szervezők felsorolják a HZDS igelitzacskós ajándékát, azt, hogy Fico nyíltan kedvez az övéinek, azaz a Smer támogatóinak, az SNS elnökének aláíráshamisítási botránya és Harabin maffiakapcsolatai, hazudozásai szintén a bűnök közt szerepelnek.

A tüntetés Fico észre se vette november 17-ét, de mi igen - címmel zajlik majd, a pozsonyi SZNF téren kezdődik, jövő héten hétfőn, délután ötkor. A térről a tüntetők a kormányhivatalhoz vonulnak, de előtte megállnak az igazságügyminisztériumnál is, egy perces néma csenddel adóznak a jogért és az igaságért. A tüntetés a kormányhivatal előtt végződik, amely a szervezők szerint a józan ész sírja lett. Itt felállítják az ismeretlen idióta szobrát.

SITA, -para