Ficónak eszébe sincs vizsgálatot kezdeményezni a dunaszerdahelyi rendőrattak ügyében

2008. november 17. - 08:37 | Belföld
A szlovák kormányfő, Robert Fico nem kételkedik a DAC-Slovan futballmeccsen végrehajtott rendőrattak indokoltságában.

„Nekünk elegendő a szlovák főügyész álláspontja, amit a parlamenti belbiztonsági bizottsága előtt fejtett ki, amely szerint a beavatkozás összhangban volt a törvényekkel“ – jelentette ki a szlovák kormányfő a TA3 hírtelevízió vasárnap esti vitaműsorában. Hozzátette, ezt a választ kapja majd Gyurcsány Ferenc neki küldött levelére, amelyben a magyar miniszterelnök a szóban forgó rendőrattak kivizsgálását szorgalmazza. „Szívesen válaszolok a levélre“ – mondta Fico, majd megjegyezte, miért nem fordult hozzá gyurcsi ilyen kéréssel szombati komáromi találkozójukon.

Fico szerint Gyurcsány most egy elvesztett versenyt próbál megfordítani mindenekelőtt ellenzéke kritikája miatt. Fico egyszersmind újra utalt Magyarország kritikus gazdasági helyzetére, amely a szélsőségek fölerősödésével jár.

Fico újfent felszólított a magyar parlamentet, hogy szigorítsa a szélsőségesekkel szemben alkalmazható törvényeket. „Nem elegendő az ígéret, hogy megpróbálnak valamit tenni“ – így a szlovák kormányfő, aki a szlovák-magyar kapcsolatokat terhelő komoly problémának minősítette a magyar országgyűlés intézményeként működő Krápát-medencei Magyar Képviselők Fórumának létezését is. „Ez a fórum a történelmi Magyarország országgyűlését idézi“ – jelentette ki.

-para-